Květáková polévka s hruškami
Suroviny
400 g květáku
400 g brokolice
1 měkká hruška
3 lahůdkové cibulky
50 g slaniny
20 g másla
mletý pepř
citrónová kůra
1 stroužek česneku
sůl
karí koření
200 g smetany
Postup
Květák i brokolici očistíme, omyjeme a rozdělíme na růžíce. Hrušku oloupeme, odstraníme jádřinec a rozkrájíme na kostičky. Rozehřejeme máslo a osmahneme na něm cibuli, hrušku a polovinu květáku a brokolice. Opepříme, přidáme trochu citrónové kůry a karí koření, osolíme. Zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem (cca 1 litr) a vaříme přikryté asi 20 minut. Potom vše rozmixujeme.
Do krému vložíme růžičky zbylého květáku a brokolice a vaříme asi 10 minut na mírném příkonu tepla. Hotovou polévku dochutíme smetanou a posypeme drobně nakrájenou rozškvařenou slaninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 415x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Květáková polévka s hruškami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!