Losos grilovaný s bylinkami

Suroviny

4 porce lososa
sůl
mletý pepř
šťáva z 1 citrónu
2 lžíce červeného vinného octa
50 ml olivového oleje
čerstvé bylinky
2 stroužky česneku
100 ml suchého bílého vína

recept nemá fotografii

Postup

Pokud jsou porce lososa s kůží, opatrně ji stáhneme. Maso omyjeme a osušíme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Citrónovou šťávu smícháme s vinným octem a porce lososa pokapeme.
Připravíme si čtyři dostatečně velké kusy alobalu a uprostřed na jedné straně je potřeme olivovým olejem. Bylinky (například zelenou petrželku, bazalku a kerblík) opláchneme, necháme okapat a nasekáme. Porce masa položíme doprostřed alobalu. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s bylinkami, k tomu přidáme bílé víno a zbytek olivového oleje. Touto směsí rybu pokapeme. Vytvoříme dobře uzavřené balíčky a vložíme je na předehřátý gril (nemusí být příliš rozpálený). Grilujeme asi 10 až 15 minut (podle velikosti porcí).
Poznámka:
Rybu obecně solíme a kořeníme trochu více než maso. V tomto případě nešetříme bylinkami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 456x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Losos grilovaný s bylinkami


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist