Losos grilovaný s bylinkami
Suroviny
4 porce lososa
sůl
mletý pepř
šťáva z 1 citrónu
2 lžíce červeného vinného octa
50 ml olivového oleje
čerstvé bylinky
2 stroužky česneku
100 ml suchého bílého vína
Postup
Pokud jsou porce lososa s kůží, opatrně ji stáhneme. Maso omyjeme a osušíme, osolíme a posypeme čerstvě mletým pepřem. Citrónovou šťávu smícháme s vinným octem a porce lososa pokapeme.
Připravíme si čtyři dostatečně velké kusy alobalu a uprostřed na jedné straně je potřeme olivovým olejem. Bylinky (například zelenou petrželku, bazalku a kerblík) opláchneme, necháme okapat a nasekáme. Porce masa položíme doprostřed alobalu. Česnek oloupeme, prolisujeme a promícháme s bylinkami, k tomu přidáme bílé víno a zbytek olivového oleje. Touto směsí rybu pokapeme. Vytvoříme dobře uzavřené balíčky a vložíme je na předehřátý gril (nemusí být příliš rozpálený). Grilujeme asi 10 až 15 minut (podle velikosti porcí).
Poznámka:
Rybu obecně solíme a kořeníme trochu více než maso. V tomto případě nešetříme bylinkami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 456x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Losos grilovaný s bylinkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!