Mramorová bublanina
Suroviny
300 - 500 g čerstvého ovoce
4 vejce
250 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
200 ml sladké smetany ke šlehání
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
špetka soli
Postup
Smetanu ušleháme s celými vejci, cukrem a špetkou soli, ke konci postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Do jedné části těsta zamícháme kakao, druhou necháme světlou. Pokud chceme mít bublaninu tenkou, použijeme menší plech, já jsem použila větší pekáč. Vytřeme tukem a vysypeme moukou. Dospod dáme tmavé těsto, na vrch světlé těsto. Můžeme projet vidličkou, barvy se lépe promísí. Povrch posypeme ovocem, v mém případě rybízem, kterého mám v této době nadbytek. Větší ovoce (třešně, višně) můžeme poprášit před přidáním na těsto moukou, neklesnou pak tolik do těsta.
Pečeme v troubě rozpálené na 180 stupňů C.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 382x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Mramorová bublanina
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!