Mramorová bublanina

Suroviny

300 - 500 g čerstvého ovoce
4 vejce
250 g polohrubé mouky
150 g cukru krupice
200 ml sladké smetany ke šlehání
1 prášek do pečiva
3 lžíce kakaa
špetka soli

recept nemá fotografii

Postup

Smetanu ušleháme s celými vejci, cukrem a špetkou soli, ke konci postupně přidáváme mouku promíchanou s práškem do pečiva. Do jedné části těsta zamícháme kakao, druhou necháme světlou. Pokud chceme mít bublaninu tenkou, použijeme menší plech, já jsem použila větší pekáč. Vytřeme tukem a vysypeme moukou. Dospod dáme tmavé těsto, na vrch světlé těsto. Můžeme projet vidličkou, barvy se lépe promísí. Povrch posypeme ovocem, v mém případě rybízem, kterého mám v této době nadbytek. Větší ovoce (třešně, višně) můžeme poprášit před přidáním na těsto moukou, neklesnou pak tolik do těsta.
Pečeme v troubě rozpálené na 180 stupňů C.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 382x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Mramorová bublanina


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist