Čtvercové koláče
Suroviny
900 g lístkového těsta (zmraženého v plátcích)
1 vejce
1 balíček vanilkového pudinku
40 g cukru
500 ml mléka
čerstvé ovoce podle sezóny
Postup
12 plátků lístkového těsta necháme podle návodu na obalu rozmrazit. 6 plátků těsta rozložíme těsně vedle sebe na plech vyložený papírem na pečení a potřeme je bílkem. Zbývajících 6 plátků uprostřed vykrájíme kulatou formičkou, v každém plátku vzniknou 3 otvory. Tyto plátky položíme navrch na plátky bez otvorů a potřeme rozmíchaným žloutkem. Z vykrojených koleček můžeme udělat ozdoby různých tvarů, které po upečení použijeme jako doplnění ovoce. Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 15 minut (případné ozdoby budou dříve).
Zatím si očistíme a podle potřeby nakrájíme ovoce, můžeme použít prakticky jakékoliv, jen se vyhneme ovoci, které po nakrájení hnědne (jablka, hrušky, banán). Začátkem léta jsou vhodné jahody, maliny či borůvky, můžeme přidat i kiwi, které osvěží nabídku svou zelenou barvou. Koncem léta přijdou na řadu broskve, švestky, ostružiny a třeba i hrozny.
Pudink si připravíme dle návodu na obalu a necháme vychladnout. Mícháme, aby se nevytvořil škraloup. Pudinkem plníme čtverce lístkového těsta, na to rozložíme vždy jeden druh ovoce. Pro slavnostnější příležitosti můžeme dozdobit mandlovými plátky, lístky meduňky či oříšky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 834x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Čtvercové koláče
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!