Kapří polévka s kečupem
Suroviny
½ vykuchaného kapra
Sůl
4 kuličky pepř
4 kuličky nového koření
2 bobkové listy
1 cibule
4 lžíce kečupu
250 ml smetany na šlehání
2 žloutky
Zelená petrželka
Postup
Očištěného kapra (bez šupin, ale s kůží) zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, všechno koření a na kolečka nakrájenou cibuli. Přivedeme do varu a zvolna vaříme asi 15 minut. Jakmile se maso začíná oddělovat od kostí, vyjmeme z vývaru. Pečlivě vyjmeme všechny kosti, odstraníme kůži a je-li třeba, rozkrájíme maso na větší kousky. Vývar procedíme, doplníme kečupem. Ve smetaně rozmícháme žloutky a za stálého míchání vlijeme do vroucího vývaru. Vložíme kousky rybího masa a necháme prohřát. Na talíři posypeme polévku drobně nakrájenou čerstvou petrželkou. Pokud má být polévka vydatnější, můžeme k ní podávat topinky s česnekem nebo česnekové toasty.
Poznámka:
Můžeme také přidat kapří hlvu (samozřejmě dobře očištěnou a bez skřelí.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 418x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapří polévka s kečupem
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!