Králík na horčici II
Suroviny
4 porce králíka (králičí stehna)
Sůl
Mletý pepř
3 lžíce dijonské hořčice
2 lžíce olivového oleje
100 ml bílého přírodního vína
100 ml smetany
1 lžíce hladké mouky
½ lžičky cukru
Postup
Králičí porce opláchneme a osušíme. Olivový olej rozšleháme pečlivě s pepřem a dijonskou hořčicí a touto směsí potřeme porce masa. Vložíme do pekáčku a pokud nějaká marináda ještě zbyla, nalijeme na maso. Uložíme do chladna a necháme alespoň hodinu marinovat. Pokud bychom chtěli něchat marinovat přes noc, zakryjeme ještě potravinářskou fólií, abychom zabránili případnému oschnutí masa. Králičí maso nemá prakticky žádný tuk, proto se velmi častu buď marinuje, nebo peče se slaninou, aby mělo výraznější chuť.
Pekáč vložíme do trouby rozehřáté na 180 stupňů C, nejdříve pečeme asi 15 minut odkryté, pak podlijeme ½ hrnečkem vody a přikryjeme pokličkou či alobalem. Po 30 minutách porce obrátíme a dopečeme zase odkryté. Hodina pečení by měla stačit, jinak by se maso mohlo příliš vysušit. Upečené maso vyjmeme a udržujeme v teple. Dále připravíme ze šťávy z pod masa omáčku. Přilijeme k ní bílé víno a uvedeme do varu. Do smetany zašleháme lžíci hladké mouky, přidáme ke šťávě s vínem a za stálého míchání vaříme asi 15 minut za mírného příkonu tepla. Potom omáčku odstavíme a podle potřeby dochutíme solí a cukrem.
Jako příloha se hodí například vařené těstoviny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 721x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík na horčici II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!