Bretaňské fazole I.
Suroviny
400 g bílých fazolí
50 g sádla
1 cibule
30 g hladké mouky
1/2 kostky zeleninového bujónu
3 stroužky česneku
majoránka
rajský protlak nebo kečup
sůl, pepř
petrželová nať
ocet
cukr
Postup
Fazole necháme přes noc namočené ve studené vodě, druhý den je uvaříme doměkka. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno, zpěníme na sádle, zasypeme moukou a osmažíme za stálého míchání dozlatova. Ve vývaru z fazolí rozmícháme zeleninový bujón a zalijeme jím cibuli. Přidáme 3 lžíce rajského protlaku nebo 5 lžic kečupu, oloupaný a utřený česnek, pepř a sůl. Vše povaříme tak, aby vznikla hustší omáčka. Podle chuti okyselíme octem, vmícháme uvařené a scezené fazole a necháme přejít varem.
Jednotlivé porce sypeme najemno nasekanou petrželkou a podáváme s bílým chlebem.
Můžeme je také podávat s klobásou nebo vařenými vejci.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 9 781x
Komentáře receptu Bretaňské fazole I.
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!