Rychlé telecí plátky se žampiony
Suroviny
800 g telecí plece
4 lžíce hladké mouky
3 středně velké cibule
2 lžíce olivového oleje
4 lžíce másla
200 g žampionů
200 ml bílého vína
kelímek smetany ke šlehání
1 lžička cukru
bílý pepř
sůl
Postup
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na tenké menší plátky. Každý plátek poprášíme moukou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na hrubo. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
V hlubší pánvi rozpálíme máslo a osmahneme na něm jednu z nakrájených cibulí, potom přidáme maso a společně restujeme asi 2 minuty, pak odstavíme ze zdroje tepla.
V kastrolu rozpálíme lžíci oleje a lžíci másla, přidáme na plátky nakrájené žampiony a chvíli dusíme. Potom přidáme maso, přimícháme víno a šlehačku, osolíme, osladíme a opepříme. Společně prohříváme asi 5 minut. Podáváme s rýží nebo s bílým pečivem.
Poznámka:
Pokud máte náhodou čerstvé hříbky, můžete jimi směle nahradit žampiony.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 959x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Rychlé telecí plátky se žampiony
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!