Z nouze cnost
Suroviny
4-5 vařených brambor
2-3 papriky
500 g pečeného masa
zelená petrželka
olivový olej
čerstvě mletý pepř
Postup
Tento recept má mnoho podob, základem jsou brambory (mohou být vařené, ale nové brambory lze použít i syrové) a paprikové lusky. Maso můžeme použít jakékoliv, třeba pečené, které nám zbylo, kousek uzeného nebo i kvalitní klobásu.
Vše nakrájíme na zhruba stejně velké kousky a připravíme si velkou pánev.
Na ni rozpálíme olivový olej a nejdříve restujeme papriky. Pokuk použijeme syrové brambory, přidáme je ihned po paprikách, jinak až asi po pěti minutách. Nakonec přidáme maso, které už jen společně s ostatními surovinami prohřejeme.
Posypeme čerstvě namletým pepřem a nasekanou zelenou petrželkou.
Podáváme s čerstvou zeleninou nebo s hlávkovým či rajčatovým salátem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 329x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Z nouze cnost
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!