Zapečené zelené fazolky
Suroviny
500 g zelených fazolek (zmražených)
200 g uzeného masa
200 g tvrdého sýra
300 g vařených brambor
1 lžička sádla (tuku)
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
saturejka
Postup
Uvařené zchladlé brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vyložíme jimi dno tukem vytřené zapékací misky. Na to navršíme fazolky (zmražené nemusíme rozmrazovat, z čerstvých odstraníme stopky a vlákna a spaříme je horkou vodou). Můžeme použít i zmraženou směs zelených fazolek a baby karotky jako na fotografii. Posypeme saturejkou a čerstvě namletým černým pepřem. Uzené maso nakrájíme na nudličky a vytvoříme z něj třetí vrstvu.
Z mouky a másla si připravíme jíšku, kterou zředíme teplou vodou, rozmícháme, přidáme do ní třetinu jemně nastrouhaného sýra a tímto sýrovým bešamelem zalijeme suroviny naskládané v zapékací misce. Povrch zasypeme hrubě nastrouhanou druhou částí sýra. Vložíme do trouby a pečeme do zlatova.
Podáváme s čerstvou zeleninou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 126x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečené zelené fazolky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!