Zapečené zelené fazolky

Suroviny

500 g zelených fazolek (zmražených)
200 g uzeného masa
200 g tvrdého sýra
300 g vařených brambor
1 lžička sádla (tuku)
2 lžíce másla
3 lžíce hladké mouky
sůl
čerstvě mletý pepř
saturejka

recept nemá fotografii

Postup

Uvařené zchladlé brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a vyložíme jimi dno tukem vytřené zapékací misky. Na to navršíme fazolky (zmražené nemusíme rozmrazovat, z čerstvých odstraníme stopky a vlákna a spaříme je horkou vodou). Můžeme použít i zmraženou směs zelených fazolek a baby karotky jako na fotografii. Posypeme saturejkou a čerstvě namletým černým pepřem. Uzené maso nakrájíme na nudličky a vytvoříme z něj třetí vrstvu.
Z mouky a másla si připravíme jíšku, kterou zředíme teplou vodou, rozmícháme, přidáme do ní třetinu jemně nastrouhaného sýra a tímto sýrovým bešamelem zalijeme suroviny naskládané v zapékací misce. Povrch zasypeme hrubě nastrouhanou druhou částí sýra. Vložíme do trouby a pečeme do zlatova.
Podáváme s čerstvou zeleninou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 126x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zapečené zelené fazolky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist