Vepřová kýta na kari
Suroviny
400 g vepřové kýty
sůl
kari koření
20 g oleje
100 g jablek
60 g cibule
20 g rozinek
20 g hladké mouky
100 g bílého jogurtu
kousek masoxu
Postup
Vepřovou kýtu rozkrojíme na 4 porce, osolíme je, poprášíme kari kořením a po obou stranách opečeme na oleji. Podlijeme trochou vody, přidáme ještě trochu kari koření a dusíme pod pokličkou, až maso téměř změkne. Potom přidáme hrubě nastrouhaná jablka, drobně nakrájenou cibuli, masox, propláchnuté rozinky a společně dusíme, až maso změkne.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do šťávy vmícháme jogurt rozšlehaný s moukou a povaříme asi 3 minuty. Kdo má rád hladké omáčky, může v tomto okamžiku použít ponorný mixér a rozmixovat. Maso vrátíme do omáčky, necháme společně prohřát a odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s vařenou rýží nebo s těstovinami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 377x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Vepřová kýta na kari
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!