Vepřová kýta na kari

Suroviny

400 g vepřové kýty
sůl
kari koření
20 g oleje
100 g jablek
60 g cibule
20 g rozinek
20 g hladké mouky
100 g bílého jogurtu
kousek masoxu

recept nemá fotografii

Postup

Vepřovou kýtu rozkrojíme na 4 porce, osolíme je, poprášíme kari kořením a po obou stranách opečeme na oleji. Podlijeme trochou vody, přidáme ještě trochu kari koření a dusíme pod pokličkou, až maso téměř změkne. Potom přidáme hrubě nastrouhaná jablka, drobně nakrájenou cibuli, masox, propláchnuté rozinky a společně dusíme, až maso změkne.
Měkké maso vyjmeme a udržujeme v teple. Do šťávy vmícháme jogurt rozšlehaný s moukou a povaříme asi 3 minuty. Kdo má rád hladké omáčky, může v tomto okamžiku použít ponorný mixér a rozmixovat. Maso vrátíme do omáčky, necháme společně prohřát a odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s vařenou rýží nebo s těstovinami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 377x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová kýta na kari


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist