Zelená čína
Suroviny
300 g vepřového masa (kýta, plátky)
100 g šmakouna
1 bílek
1 pórek
1 cuketa
2 zelené papriky
3 čerstvé cibulky
1 bílek
3 lžíce sojové omáčky
2 lžičky koření na čínu
2 lžíce oleje
1 lžička škrobové moučky
Postup
Škrobovou moučku rozmícháme se lžící vody, přidáme bílek, 3 lžíce sojové omáčky a rozšleháme. Maso nakrájíme na nudličky, šmakouna rozkrájíme na kostičky. Obojí promícháme s připravenou marinádou a necháme hodinu či dvě odležet.
Před vlastní přípravou jídla si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu.
Na velké pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm masové nudličky se šmakounem. Jakmile maso zbělí, posypeme kořením na čínu. Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, promícháme a opékáme. Podle potřeby podlijeme několika lžícemi teplé vody nebo vývaru a opět promícháme. Vytvoří se trochu světlé šťávy.
Podáváme s rýží.
Poznámka:
Šmakouna lze vynechat a nahradit masem nebo sójovým masem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 000x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zelená čína
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!