Zelená čína

Suroviny

300 g vepřového masa (kýta, plátky)
100 g šmakouna
1 bílek
1 pórek
1 cuketa
2 zelené papriky
3 čerstvé cibulky
1 bílek
3 lžíce sojové omáčky
2 lžičky koření na čínu
2 lžíce oleje
1 lžička škrobové moučky

recept nemá fotografii

Postup

Škrobovou moučku rozmícháme se lžící vody, přidáme bílek, 3 lžíce sojové omáčky a rozšleháme. Maso nakrájíme na nudličky, šmakouna rozkrájíme na kostičky. Obojí promícháme s připravenou marinádou a necháme hodinu či dvě odležet.
Před vlastní přípravou jídla si očistíme a nakrájíme všechnu zeleninu.
Na velké pánvi rozpálíme trochu oleje a orestujeme na něm masové nudličky se šmakounem. Jakmile maso zbělí, posypeme kořením na čínu. Přidáme všechnu nakrájenou zeleninu, promícháme a opékáme. Podle potřeby podlijeme několika lžícemi teplé vody nebo vývaru a opět promícháme. Vytvoří se trochu světlé šťávy.
Podáváme s rýží.
Poznámka:
Šmakouna lze vynechat a nahradit masem nebo sójovým masem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 000x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelená čína


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist