Polévka z červené neloupané čočky

Suroviny

200 g červené čočky
2 brambory
1 mrkev
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
2 lžičky instantní jíšky
sůl
1/2 lžičky kari koření
bazalka

recept nemá fotografii

Postup

Neloupanou červenou čočku namočíme předem do studené doby (stačí hodina či dvě). Potom ji vaříme do měkka. Když je poloměkká, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený česnek, bazalku (pokud je sušená), pokrájené jarní cibulky i s natí a na kostky nakrájené brambory. Přisypeme půl lžičky kari koření. Ke konci zahustíme instatní jíškou, oosolíme a přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
Poznámka:
Pokud byste použili loupanou červenou čočku, úplně by se rozvařila. Tahle neloupaná zůstane celá, je pochopitelně zdravější.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 947x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Polévka z červené neloupané čočky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist