Polévka z červené neloupané čočky
Suroviny
200 g červené čočky
2 brambory
1 mrkev
2 jarní cibulky
2 stroužky česneku
2 lžičky instantní jíšky
sůl
1/2 lžičky kari koření
bazalka
Postup
Neloupanou červenou čočku namočíme předem do studené doby (stačí hodina či dvě). Potom ji vaříme do měkka. Když je poloměkká, přidáme na kostičky nakrájenou mrkev, na plátky nakrájený česnek, bazalku (pokud je sušená), pokrájené jarní cibulky i s natí a na kostky nakrájené brambory. Přisypeme půl lžičky kari koření. Ke konci zahustíme instatní jíškou, oosolíme a přidáme nasekanou čerstvou bazalku.
Poznámka:
Pokud byste použili loupanou červenou čočku, úplně by se rozvařila. Tahle neloupaná zůstane celá, je pochopitelně zdravější.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 947x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Polévka z červené neloupané čočky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!