Roláda z mletého masa
Suroviny
600 g hovězího masa
300 g vepřové plece
kmín
sůl, pepř
česnek (podle chuti)
Nádivka:
3 vejce uvařená natvrdo
50 g sterilované kapie
3 trojúhelníčky sýra Primátor
trojobal (hladká mouka, vejce, strouhanka)
Na podlití:
1 cibule
1/2 kostky masoxu
pepř
4 kuličky nového koření
3 bobkové listy
1 rajský protlak
olej
Postup
Připravíme si směs na podlití: na oleji zpěníme cibuli nakrájenou na kostičky, přidáme masox, nové koření bobkové listy a opepříme, přilijeme rajský protlak rozmíchaný ve 200 ml vody. Pak umeleme maso, osolíme a opepříme. Maso dobře propracujeme a na mokrém igelitu z něj vytvarujeme plát. Do jeho středu dáme uvařená vejce, rozkrojená na poloviny, kapie a posypeme nastrouhaným sýrem. Pomocí igelitu svineme maso do rolády, obalíme ji v trojbalu a ze všech stran opečeme na oleji. Roládu přendáme na pekáč, podlijeme připravenou směsí a v troubě upečeme dozlatova.
Podáváme s hranolkami, bramborami, bramborovou kaší nebo s bramborovými knedlíky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 400x
Komentáře receptu Roláda z mletého masa
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!