Krůtí medailonky s adžikou
Suroviny
750 g krůtích medailonků
2 lžičky koření Adžika
2 lžíce olivového oleje
200 ml kuřecího vývaru
sůl
Postup
Smícháme koření adžika a olivový olej a do této směsi vložíme krůtí medailonky. Promícháme, aby se maso dobře obalilo a necháme asi dvě hodiny odležet.
V kastrolu rozpálíme trochu oleje a maso na něm ze všech stran orestujeme. Osolíme, zalijeme kuřecím vývarem a pod pokličkou zvolna asi 30 minut dusíme.
Podáváme s rýží či s bramborem. Je vhodné doplnit zeleninou (čerstvou nebo dušenou). Na fotografii je dušená mrkev a celer nakrájený na hranolky.
Poznámka:
Jde o lehké, nízkokalorické, ale přesto díky koření chutné hlavní jídlo.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 700x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Krůtí medailonky s adžikou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!