Farmářská polévka
Suroviny
2 pórky
2 velké mrkve
1 malé bílé zelí
1 velká cibule
250 g celeru
125 g šunky
50 g másla nebo margarínu
1 l masového vývaru (instant)nebo vody
100 g rýže
sůl
mletý černý pepř
1/2 svazečku petrželové natě
Postup
Zeleninu očistíme, opláchneme, pórek a mrkev nakrájíme na kolečka, zelí na nudličky. V hrnci ohřejeme máslo, přidáme zeleninu, krátce za občasného míchání dusíme. Zalijeme vývarem, který jsme připravili podle návodu na obalu. Přivedeme k varu, vsypeme rýži, dochutíme solí a pepřem. Přikryté vaříme na minimu 20 minut. Těsně před dovařením vložíme do polévky nakrájenou šunku, dochutíme dle potřeby. Petrželovou nať opláchneme, osušíme, nasekáme a posypeme polévku.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 5 243x
Komentáře receptu Farmářská polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!