Rafinovaný kuřecí stejk

Suroviny

4 ks kuřecích prsou
16 sušených meruněk
200 ml bílého vína
4 plátky sýra typu camembert (např. Sedlčanský vltavín)
2 lžíce másla
olej
čerstvý tymián
sůl
100 ml slepičího vývaru z kostky

recept nemá fotografii

Postup

Víno krátce ohřejeme a namočíme do něj sušené meruňky (předtím je nezapomeneme propláchnout a nechat okapat!)
Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a jsou-li silnější, rozřízneme je podélně, aby byla nižší. Můžeme je i lehce naklepat. Na rozpáleném oleji je po obou stranách rychle opečeme, osolíme, opepříme a předáme na zapékací misku. Na každý stejk položíme 4 meruňky, které jsme vyjmuli z vína a navrch dáme plátek sýra. Vložíme do trouby a pečeme asi 15 minut.
Výpeček v pánvi rozředíme vínem a vývarem, zvýšíme příkon tepla a zredukujeme asi na 1/3 množství. Do omáčky přidáme čerstvé máslo, necháme rozpustit a zašleháme. Nakonec do odstavené omáčky vmícháme sdrhnuté lístky z čerstvého tymiánu.
Podáváme s bramborem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 676x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Rafinovaný kuřecí stejk


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist