Špíz z kuřecích jater

Suroviny

500 g kuřecích jater
1 mango
50 g nesolených arašídů
1 stroužek česneku
1 malá cibule
2 chilli papričky
50 g ořechového másla
kousek celé skořice
1 lžička strouhané citrónové kůry
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce sojové omáčky
3 lžíce cukru
3 lžíce oleje

recept nemá fotografii

Postup

Mango umyjeme, oloupeme a vyjmeme pecku. Půlku plodu nakrájíme na kostičky, druhou půlku drobně nasekáme. Stejně drobně nasekáme i arašídy, cibuli, česnek a chilli papričky. Na pánvi rozpálíme oleje a všechny nasekané suroviny v něm orestujeme. Přidáme skořici, sojovou omáčku, citrónovou kůru a šťávu, cukr a nakonec vmícháme ořechové máslo. Snížíme příkon tepla, podusíme ještě asi 10 minut a necháme vychladnout.
Játra omyjeme a namočíme asi na půl hodiny do studené vody. Potom je vyjmeme, necháme okapat, osušíme. Pak kousky jater napichujeme střídavě s kousky manga na jehly. Připravený špíz namočíme v připravené směsi a grilujeme asi 15 minut po všech stranách. Během grilování ještě připravenou směsí potíráme. Podáváme s pečivem nebo s rýží.

Dle R. Hrušínského (převzato z časopisu)

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 664x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Špíz z kuřecích jater


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist