Špíz z kuřecích jater
Suroviny
500 g kuřecích jater
1 mango
50 g nesolených arašídů
1 stroužek česneku
1 malá cibule
2 chilli papričky
50 g ořechového másla
kousek celé skořice
1 lžička strouhané citrónové kůry
1 lžíce citrónové šťávy
2 lžíce sojové omáčky
3 lžíce cukru
3 lžíce oleje
Postup
Mango umyjeme, oloupeme a vyjmeme pecku. Půlku plodu nakrájíme na kostičky, druhou půlku drobně nasekáme. Stejně drobně nasekáme i arašídy, cibuli, česnek a chilli papričky. Na pánvi rozpálíme oleje a všechny nasekané suroviny v něm orestujeme. Přidáme skořici, sojovou omáčku, citrónovou kůru a šťávu, cukr a nakonec vmícháme ořechové máslo. Snížíme příkon tepla, podusíme ještě asi 10 minut a necháme vychladnout.
Játra omyjeme a namočíme asi na půl hodiny do studené vody. Potom je vyjmeme, necháme okapat, osušíme. Pak kousky jater napichujeme střídavě s kousky manga na jehly. Připravený špíz namočíme v připravené směsi a grilujeme asi 15 minut po všech stranách. Během grilování ještě připravenou směsí potíráme. Podáváme s pečivem nebo s rýží.
Dle R. Hrušínského (převzato z časopisu)
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 664x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Špíz z kuřecích jater
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!