Zbojnický guláš
Suroviny
750 g hovězího předního masa
500 g cibule
150 g anglické slaniny
2 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
bobkový list
1 kulička nového koření
1 kulička jalovce
3 stroužky česneku
250 ml červeného vína
lžíce sádla
sůl
mletý pepř
krajíc chleba
Postup
Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. V kastrolu si osmahneme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a orestujeme cibuli do zlatohněda. Přidáme maso, promícháme, osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách. Necháme mírně vydusit, přidáme bobkový list, nové koření, jalovec a celé stroužky česneku. Přisypeme obě papriky - sladkou i pálivou a opět dobře promícháme. Zalijeme polovinou vína, přidáme teplou vodu a dusíme zvolna pod pokličkou do měkka. Občas kontrolujeme a podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, zahustíme guláš chlebovou střídkou namočenou ve víně, zbytek vína vlijeme do guláše a prohřejeme.
Podáváme s malými bramboráčky nebo s knedlíkem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 161x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zbojnický guláš
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!