Zbojnický guláš

Suroviny

750 g hovězího předního masa
500 g cibule
150 g anglické slaniny
2 lžičky sladké papriky
1 lžička pálivé papriky
bobkový list
1 kulička nového koření
1 kulička jalovce
3 stroužky česneku
250 ml červeného vína
lžíce sádla
sůl
mletý pepř
krajíc chleba

recept nemá fotografii

Postup

Maso nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme a nakrájíme nahrubo. V kastrolu si osmahneme na proužky nakrájenou slaninu, přidáme sádlo a orestujeme cibuli do zlatohněda. Přidáme maso, promícháme, osolíme, opepříme a opečeme po všech stranách. Necháme mírně vydusit, přidáme bobkový list, nové koření, jalovec a celé stroužky česneku. Přisypeme obě papriky - sladkou i pálivou a opět dobře promícháme. Zalijeme polovinou vína, přidáme teplou vodu a dusíme zvolna pod pokličkou do měkka. Občas kontrolujeme a podle potřeby podléváme.
Když je maso měkké, zahustíme guláš chlebovou střídkou namočenou ve víně, zbytek vína vlijeme do guláše a prohřejeme.
Podáváme s malými bramboráčky nebo s knedlíkem.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 059x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zbojnický guláš


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist