Hovězí na víně s brusinkami
Suroviny
1 kg hovězího masa
2 lžíce hladké mouky
3 červené cibule
6 lžic olivového oleje
400 ml červeného vína
200 ml hovězího vývaru
4 lžíce brusinkového džemu (zavařených brusinek)
mletý pepř
sůl
zelená petrželka
Postup
Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. Nakrájené maso posypeme moukou, posolíme a opepříme a vše promícháme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Připravíme si hlubší kastrol s pokličkou, který můžeme dát do trouby. Nejdříve v něm rozpálíme část připraveného oleje a maso na něm orestujeme do hněda. Vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do kastrolu přidáme zbylý olej a osmahneme na něm cibuli. Potom vrátíme maso, přilijeme víno a vývar, kastrol přikryjeme pokličkou a dáme do předehřáté trouby. Asi po 10 minutách zmírníme teplotu a zvolna pečeme v troubě asi 90 minut. Občas kontrolujeme a podléváme teplou vodou podle potřeby. Když je maso měkké, vmícháme brusinky a ještě chvíli prohřejeme.
Podáváme s houskovým knedlíkem, ozdobíme zelenou petrželkou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 676x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí na víně s brusinkami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!