Zdivočelé hovězí plátky

Suroviny

5 hovězích plátků
směs koření Divočina
sůl
olej
hladká mouka
200 ml červeného vína
3 jablka
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
brusinkový kompot
citrón

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí plátky rozdělíme na menší kousky (2 až 3 na porci). Posypeme je směsí koření, zalijeme červeným vínem, promícháme. Misku přikryjeme a uložíme nejméně na 1 noc do chladna (může být i déle).
Druhý den necháme plátky okapat, obalíme je v hladké mouce o opečeme na rozpáleném oleji. Osolíme, zalijeme marinádou a zvolna dusíme. Podle potřeby přiléváme trochu teplé vody, ale jen málo. Občas ode dna zamícháme, aby se nám maso nepřipalovalo. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla.
Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a opečeme na pánvi, kde jsme rozustili máslo a lžíci krupicového cukru. Jablka se tak při opékání dostanou karamelovou příchuť. Maso na talíři doplníme lžičkou brusinkového kompotu nebo zavařeniny a plátkem citrónu.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 016x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zdivočelé hovězí plátky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist