Zdivočelé hovězí plátky
Suroviny
5 hovězích plátků
směs koření Divočina
sůl
olej
hladká mouka
200 ml červeného vína
3 jablka
1 lžíce másla
1 lžíce cukru
brusinkový kompot
citrón
Postup
Hovězí plátky rozdělíme na menší kousky (2 až 3 na porci). Posypeme je směsí koření, zalijeme červeným vínem, promícháme. Misku přikryjeme a uložíme nejméně na 1 noc do chladna (může být i déle).
Druhý den necháme plátky okapat, obalíme je v hladké mouce o opečeme na rozpáleném oleji. Osolíme, zalijeme marinádou a zvolna dusíme. Podle potřeby přiléváme trochu teplé vody, ale jen málo. Občas ode dna zamícháme, aby se nám maso nepřipalovalo. Když je maso měkké, odstavíme ze zdroje tepla.
Jablka oloupeme, nakrájíme na dílky a opečeme na pánvi, kde jsme rozustili máslo a lžíci krupicového cukru. Jablka se tak při opékání dostanou karamelovou příchuť. Maso na talíři doplníme lžičkou brusinkového kompotu nebo zavařeniny a plátkem citrónu.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 016x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zdivočelé hovězí plátky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!