Pikantní kotlety po italsku

Suroviny

6 vepřových kotlet bez kostí
2 lžíce ostré hořčice
1 lžička sušeného oregana
1 stroužek česneku
3 lžíce másla
2 lžíce olivového oleje
120 ml suchého bílého vína
½ kostky na kuřecí nebo hovězí vývar
4 lžíce jablečného octa
zelená petrželka
hladká mouka

recept nemá fotografii

Postup

Z kotlet odstraníme přebytečný tuk, okraje několikrát nakrojíme. Potřeme je hořčicí a obalíme v hladké mouce. Česnek oloupeme a jemně nasekáme. Na hlubší pánvi rozehřejem olej a máslo, když začne tuk bublat, přidáme česnek a oregano. Mícháme asi minutu. Potom na tuku osmažíme kotlety po obou stranách. Na kotlety nalijeme víno a přidáme rozdrcenou kostku na vývar. Pomalu dusíme tak dlouho, dokud se skoro všechna tekutina nevypaří. Potom kotlety pokapeme jablečným octem a dusíme další tři minuty.
Podáváme s těstovinami, kotlety posypeme nasekanou zelenou petrželkou.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 492x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Pikantní kotlety po italsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist