Masový nákyp
Suroviny
700 g mletého masa
2 papriky (červená, zelená)
400 g žampionů
200 g strouhaného tvrdého sýra
2 zakysané smetany
olej
mletý pepř
oregano
sůl
Postup
Nejdříve si očistíme houby a papriky a obojí nakrájíme. Na oleji opečeme maso, jakmile změní barvu, přidáme houby a papriky, osolíme, okořeníme a podusíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Touto směsí naplníme zapékací misku vytřenou tukem a dáme péct do trouby. Před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem.
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Na řezu je nákyp díky paprikám pěkně barevný.
Poznámka:
Můžeme obměňovat – místo žampionů použijeme jiné čerstvé houby (můžeme i hlívu ústřičnou, ale tu nejdříve povaříme). Místo oragana můžeme použít třeba provensálské koření. Na obrázku je masový nákyp ještě zkombinován s bramborami - jsou jich dvě vrstvy - jedna dole, jedna nahoře.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 906x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Masový nákyp
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!