Masový nákyp

Suroviny

700 g mletého masa
2 papriky (červená, zelená)
400 g žampionů
200 g strouhaného tvrdého sýra
2 zakysané smetany
olej
mletý pepř
oregano
sůl

recept nemá fotografii

Postup

Nejdříve si očistíme houby a papriky a obojí nakrájíme. Na oleji opečeme maso, jakmile změní barvu, přidáme houby a papriky, osolíme, okořeníme a podusíme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu. Touto směsí naplníme zapékací misku vytřenou tukem a dáme péct do trouby. Před koncem pečení posypeme nastrouhaným sýrem.
Podáváme s vařenými brambory nebo s bramborovou kaší. Na řezu je nákyp díky paprikám pěkně barevný.
Poznámka:
Můžeme obměňovat – místo žampionů použijeme jiné čerstvé houby (můžeme i hlívu ústřičnou, ale tu nejdříve povaříme). Místo oragana můžeme použít třeba provensálské koření. Na obrázku je masový nákyp ještě zkombinován s bramborami - jsou jich dvě vrstvy - jedna dole, jedna nahoře.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 742x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Masový nákyp


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist