Zapečená růžičková kapusta
Suroviny
1 kg růžičkové kapusty
100 g tvrdého sýra
2 cibule
Muškátový oříšek
Vývar
Sůl
tuk
Postup
Růžičkovou kapustu očistíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Vývar uvedeme do varu (stačí asi půl litru), vložíme do něj kapustičky a nakrájenou cibuli a povaříme, až kapustičky změknou (zkusíme nožem). Potom kapustičky zcedíme a vložíme do zapékací misky vytřené tukem a poklademe na proužky nakrájeným sýrem. Vložíme do trouby a zapečeme, až se sýr rozpustí.
Podáváme s vařeným bramborem či s bramborovou kaší.
Obměna: Pro masožrouty můžeme přidat do zapékací misky i proužky anglické slaniny.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 211x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zapečená růžičková kapusta
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!