Kuřecí řízky se šalvějí

Suroviny

4 kuřecí prsa
mletý pepř
sůl
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
250 g žampionů
1 menší cibule
1 lžíce nasekané šalvěje
150 ml sladšího bílého vína
150 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla

recept nemá fotografii

Postup

Kuřecí prsa nakrojíme tak, aby byla stejnoměrně silná a velmi lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očistíme si i žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.V kastrolu rozpálíme olivový olej a opečeme na něm v mouce obalené řízky po obou stranách. Neopékáme velmi prudce, spíše pomaleji (cca 8 minut po každé straně). Potom řízky vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováme v teple. Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, cibuli a nasekanou šalvěj, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme hrnkem vlahé vody. Dusíme asi pět minut, potom přidáme víno, smetanu,pouye společně prohřejeme a odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec necháme v omáčce rozpustit máslo. Touto omáčkou přeléváme řízky až na talíři. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale třeba i těstoviny. Ozdobit můžeme celými lístky šalvěje.
Poznámka:Na tento recept je vhodné mít čerstvou šalvěj. Na zahrádkách vydrží i přes zimu, nyní lze koupit čerstvé bylinky i v malých plastových krabičkách v supermarketu. Alespoň v tom, který já navštěvuji.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 972x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Kuřecí řízky se šalvějí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist