Kuřecí řízky se šalvějí
Suroviny
4 kuřecí prsa
mletý pepř
sůl
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce olivového oleje
250 g žampionů
1 menší cibule
1 lžíce nasekané šalvěje
150 ml sladšího bílého vína
150 ml smetany ke šlehání
1 lžíce másla
Postup
Kuřecí prsa nakrojíme tak, aby byla stejnoměrně silná a velmi lehce naklepeme. Osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Očistíme si i žampiony a nakrájíme na tenké plátky. Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme.V kastrolu rozpálíme olivový olej a opečeme na něm v mouce obalené řízky po obou stranách. Neopékáme velmi prudce, spíše pomaleji (cca 8 minut po každé straně). Potom řízky vyjmeme, zabalíme do alobalu a uchováme v teple. Do výpeku přidáme nakrájené žampiony, cibuli a nasekanou šalvěj, orestujeme, osolíme, opepříme a podlijeme hrnkem vlahé vody. Dusíme asi pět minut, potom přidáme víno, smetanu,pouye společně prohřejeme a odstavíme ze zdroje tepla. Nakonec necháme v omáčce rozpustit máslo. Touto omáčkou přeléváme řízky až na talíři. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory, ale třeba i těstoviny. Ozdobit můžeme celými lístky šalvěje.
Poznámka:Na tento recept je vhodné mít čerstvou šalvěj. Na zahrádkách vydrží i přes zimu, nyní lze koupit čerstvé bylinky i v malých plastových krabičkách v supermarketu. Alespoň v tom, který já navštěvuji.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 037x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kuřecí řízky se šalvějí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!