Bramborový salát s čekankou
Suroviny
1 kg salátových brambor
4 vejce
1 červená čekanka radicchio
1 kadeřavý salát
200 g mrkve
čerstvá pažitka
4 lžíce bílého vinného octa
sůl
mletý pepř
8 lžic olivového oleje
Postup
Dobře omyté brambory se slupkou vaříme v osolené vodě asi 30 minut. Poté je zchladíme pod studenou vodou, oloupeme a nakrájíme na plátky. Vejce uvaříme na tvrdo, také zchladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Čekanku i salát očistíme, rozdělíme na listy, omyjeme ve vodě, necháme okapat a natrháme na kousky. Mrkve oškrábeme a nakrájíme na nudličky. Všechnu připravenou zeleninu promícháme, vejce a nasekanou pažitku přidáme až na konec.
Ocet smícháme s olejem, solí a pepřem, zálivkou salát přelijeme, lehce zamícháme a necháme odležet alespoň 15 minut.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 646x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborový salát s čekankou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!