Španělské ptáčky (klasika)
Suroviny
4 hovězí plátky
200 g slaniny (plátky)
sůl
mletý pepř
sladká mletá paprika
2 nakládané okurky
1 kapie
1 cibule
plnotučná hořčice
250 ml vývaru
1 lžíce kečupu
2 lžíce hladké mouky
2 lžíce zakysané smetany
Postup
Plátky masa omyjeme, osušíme a naklepeme. Osolíme je, okořeníme pepřem a paprikou. Po jedné straně je potřeme hořčicí a na každý plátek masa položíme pár plátků slaniny. Okurky, kapii i cibuli nakrájíme na kostičky a navršíme na každý plátek se slaninou. Maso zarolujeme a spojíme párátkem či jehlou na závitky.
Opečeme na rozpáleném oleji ze všech stran, potom přilijeme vývar, přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme asi půl hodiny (až je maso měkké). Poté závitky vyjmeme, ale uchováme v teple. Do vydušené šťávy vmícháme protlak, zaprášíme trochou hladké mouky a trochu provaříme. Nakonec přidáme trochu zakysané smetany.
Efektní je podávat závitky šikmo překrojené, aby byla vidět pěkná mozaika, kterou vytvoří barevná náplň. Závitky polijeme šťávou, vhodných příloh je nepřeberně. Tou nejjednodušší je třeba čerstvý chléb nebo klasická rýže.
Poznámka:
Náplň lze různým způsobem obměňovat, můžeme použít třeba proužky mrkve, čtvrtky vajíčka apod. Jde o jídlo mírně pracnější, umotat závitky vyžaduje alespoň minimální zručnost, ale nakonec se to sní, i když výsledný tvar není ideální.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 585x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Španělské ptáčky (klasika)
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!