Biftečky v zelí
Suroviny
500 g mletého vepřového masa
2 vejce
2 lžíce hladké mouky
5 lžic jemné strouhanky
sůl
mletá paprika
mletý pepř
500 g kysaného zelí
olej na osmažení
250 ml vývaru (z kostky)
250 ml sladké smetany
Postup
K mletému masu přidáme vejce, sůl, papriku, pepř, mouku a strouhanku a vše dobře propracujeme. Zpočátku promísíme třeba nožem, ale pak je nejlepší směs propracovat rukama, až je hladká a stejnorodá. Je to důležité u každého mletého masa, výsledný výrobek pak drží pohromadě a nerozpadá se. Ruce si můžeme předem namočit ve vodě, maso se na ně méně chytá. Z masové směsi děláme kuličky a ty opečeme po všech stranách na oleji. Zalijeme vývarem a zvolna dusíme asi 30 minut. Poté přidáme kysané zelí, promícháme a dusíme ještě asi 15 minut společně. Nakonec zalijeme sladkou smetanou (podle potřeby použijeme i více, než je uvedeno) a po dvou třech minutách odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s pečivem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 406x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Biftečky v zelí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!