Klasický srnčí hřbet
Suroviny
100 g másla
50 g cukru
4 vejce
100 g čokolády
50 g hladké mouky
2 balíčky čokoládového pudinkového prášku
1,5 lžičky prášku do pečiva
2 lžíce mléka
75 g mletých ořechů
Poleva:
125 g moučkového cukru
30 g kakaa
1,5 lžíce horké vody
25 g másla
40 g oloupaných nakrájených mandlí
Postup
Třeme změklé máslo, postupně přidáváme celá vejce a cukr. Poté přidáme nastrouhanou čokoládu a mouku promíchanou s práškem do pečiva a s pudinkovým práškem. Mléka použijeme jen málo, tsto musí zůstat dostatečně husté. Nakonec vmícháme mleté ořechy. Těstem naplníme vymaštěnou a moukou vysypanou klasickou oblou formu na srnčí hřbet a vložíme do trouby předehřáté asi na 190 stupňů C. Pečeme asi 50 minut.
Na polevu smícháme cukr s kakaem a horkou vodou tak, aby vznikla hladká hmota. Potom přidáme do cukrové hmoty rozehřáté máslo. Polevou potřeme (polijeme) vychladlý srnčí hřbet. Oloupané mandle nakrájené na dlouhé třísky zapícháme do polevy na celém povrchu hřbetu. Je to sice piplačka, ale velmi zajímavě to vypadá.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 966x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Klasický srnčí hřbet
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!