Zázvorky II
Suroviny
4 celá vajíčka + 2 žloutky
500 g hrubé (lepší) mouky
500 g hladké mouky (OO)
400 g cukru moučky
4 lžíce tuku (másla nebo Hery - dala jsem máslo)
1,3 balíčku mletého zázvoru ( cca 27 g)
ostré 20 g amonia z drogerie (bohužel jsem nikde nesehnala) a nahradila 1
celý prášek do pečiva + 1 lžička soda bikarbona - jedlá soda
Postup
Těsto z uvedených surovin zpracujeme večer-nutné!
Nejprve dáme do robotu šlehat vajíčka a cukr do pěny. Amonium vmícháme do
obojí mouky a dokonale prosijeme sítkem, aby se mouka provzdušila. Postupně
vyměníme metly a dále v robotu pracujeme s těstem pomocí háků (zpracovala
jsem těsto potom ručně). Na vále vyválíme těsto na max. výšku 0,5
cm-stéblo. Vykrájíme typické tvary, které položíme na pečicí papír a do rána
necháme oschnout. Pečeme, či spíše sušíme v troubě při 150 °C. (Každý dle
své trouby.) Pečeme velmi zvolna. Musí zůstat žluté! Tvary před pečením dát
více od sebe. Pokud jsou tvary dobře vyschlé, neroztečou se a zachovají
krásné tvary. Upečené zázvorky vložíme do dózy, kterou postavíme
ve vlhkém sklepě, na balkon,...aby natáhly zpět vlhkost. Čím jsou déle
uležené, tím jsou lepší.
Všude se píše, že před pečením se obrátí veškeré zázvorky vzhůru nohama,
tím se zachovají tvary, pečivo se nafoukne a zůstane krásné zformované, ale
moje 90-letá máma radí neobracet. Neobrátila jsem a dle mého se mi povedly.
Snad jen dobrou chuť!
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 012x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Zázvorky II
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!