Pepřová vepřová panenka
Suroviny
1 větší vepřová panenka
150 g loveckého salámu
150 g ementálu
kousek pórku
dijonská hořčice
sůl
koření 4 pepřů
olej
drůbeží šťáva (Knorr)
1 kelímek smetany ke šlehání
zelený pepř ve slaném nálevu
Postup
Vepřovou panenku opláchneme, osušíme a ostrým nožem podélně rozřízneme, aby se dala plnit. Maso lehce potřeme solí, uvnitř potřeme dijonskou hořčicí. Lovecký salám nakrájíme na tenké plátky, pórek jemně nakrájíme a ementál nastrouháme na hrubém okurkovém struhadle. Polovinu nastrouhaného sýra dáme stranou. Nakrájeným loveckým salámem, pórkem a polovinou sýra naplníme vepřovou panenku. Posypeme kořením 4 pepřů. Vložíme ji do pekáče, jehož dno jsme vytřeli olejem a pečeme v troubě.
Podle potřeby podléváme vypečenou šťávou. Ke konci pečení posypeme zbytkem sýra a dopečeme odkryté, aby se vytvořila zlatá sýrová kůrka.
Minutkovou drůbeží šťávu rozmícháme asi ve 350 ml studené vody a zahříváme. Když se začne vařit, přiléváme za stálého míchání smetanu. Znovu přivedeme do varu a vaříme asi 1 minutu. Odstavíme ze zdroje tepla a vmícháme lžíci zeleného pepře.
Podáváme s hranolky či jinou bramborovou přílohou.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 442x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pepřová vepřová panenka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!