Smažený kapr
Suroviny
1 kapr
sůl
mletý pepř
hladká mouka
2 vejce
trochu mléka
strouhanka
olej
citrón
Postup
Letos na vánoce jsem zjistila, že zde chybí recept na klasického smaženého kapra. Takže to tímto napravuji...
Vykuchaného kapra rozdělíme na porce. Každou porci osolíme (solíme o trochu více, než třeba vepřové řízky) a mírně opepříme. Potom ji obalíme postupně v hladké mouce, rozšlehaném vajíčku se špetkou soli (vajíčko můžeme trochu naředit mlékem nebo pivem) a ve strouhance.
Smažíme nejlépe ve fritovacím hrnci. Po usmažení klademe na papírovou utěrku, aby se do ní vsákl přebytečný tuk. Na talíři položíme na rybí řízek kolečko citrónu.
Vhodné přílohy - samozřejmě bramborový salát, ale i brambory v různých úpravách. Ostatně smažit kapra můžete nejen na vánoce.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 901x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Smažený kapr
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!