Kapučínové bonbóny
Suroviny
150 g mléčné čokolády
50 g rozinek
50 g sušených meruněk
20 g mandlí
1 tatranka
1 lžíce rozpustné kávy
100 g marcipánu
zelené potravinářské barvivo
Postup
Mléčnou čokoládu rozpustíme nad párou. Mandle spaříme, oloupeme a nasekáme na kousky. Sušené meruňky propláchneme vodou a jemně nakrájíme. Tatranku nastrouháme. Připravíme si trochu silné rozpustné kávy.
Jakmile se čokoláda rozpustí, přidáváme postupně po troškách kávu a mícháme. Potom přidáme meruňky, rozinky a tatrankovou strouhanku. Dobře promícháme, vznikne hustá hmota. Malou lžičkou ji trochu vytvarujeme a vkládáme do papírových košíčků.
Do marcipánu zapracujeme pár zrníček potravinářského barviva (pokud nemáme, můžeme ho ponechat v přírodní barvě). Vytvoříme z něj váleček a ostrým nožem odkrajujeme plátky, kterými zdobíme hnědé kapucínky. Špejlí zelené plátky trochu přimáčkneme - jednak lépe drží, jednak to i lépe vypadá. V chladnu necháme ztuhnout.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 716x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kapučínové bonbóny
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!