Mandlová hvězda
Suroviny
Těsto:
200 g hladké mouky
200 g másla
200 g hnědého cukru
100 g oranžátu
100 g sekaných mandlí
2 rovné lžičky prášku do pečiva
4 vejce
špetka soli
nastrouhaná kůra z jednoho pomeranče
Na ozdobení:
50 g mandlových lupínků
170 g meruňkového džemu
2 lžíce moučkového cukru
80 ml mandlového likéru
Postup
Změklé máslo s cukrem, solí a nastrouhanou pomerančovou kůrou šleháme, dokud se cukr nerozpustí. Postupně zašleháme jedno vejce za druhým. Vmícháme mouku s práškem do pečiva a nakonec jemně nasekaný oranžát a mandle.
Formu na hvězdu vytřeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Naplníme ji připraveným těstem a pečeme v troubě předehřáté na 175 st. C. Trvá to asi 40 až 50 minut. Po upečení a vyjmutí z trouby hvězdu několikrát propíchneme špejlí a pokropíme mandlovým likérem. Necháme částečně vychladnout ve formě, vlahou vyklopíme na mřížku a necháme vychladnout zcela.
Mandlové lupínky osmažíme na pánvi na velmi malém množství tuku, předáme na talíř a necháme vychladnout. Džem trochu zahřejeme, protřeme hustým sítem (aby byl bez kousků), hvězdu jím potřeme na povrchu, hned posypeme mandlovými lupínky a necháme zaschnout. Před podáváním můžeme ještě posypat moučkovým cukrem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 479x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Mandlová hvězda
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!