Červené zelí přílohové

Suroviny

1 malá hlávka červeného zelí
2 jablka
1 cibule
2 lžíce sádla
3 lžíce octa
2 lžíce cukru
1 lžička soli
2 lžíce hladké mouky
100 ml červeného vína

recept nemá fotografii

Postup

Z hlávkového zelí odstraníme oschlé listy, hlávku rozdělíme na čtvrtiny a vykrojíme košťál. Zelí jemně nakrájíme na proužky (nebo nakrouháme) a promícháme s octem. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme sádlo a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, přidáme cukr a necháme trochu zkaramelizovat. Nakonec přidáme nakrájené zelí a jablka, zamícháme a také orestujeme. Osolíme a podlijeme několika lžícemi vody. Zvolna dusíme. Když je zelí poloměkké a tekutina se vydusí, tak poprášíme hladkou moukou, promícháme a podlijeme červeným vínem. Dusíme do měkka.

Podáváme jako přílohu k vepřovému masu či kachně.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 2 511x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Červené zelí přílohové


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist