Dvojfazolová polévka
Suroviny
300 g bílých fazolí
1 cibule
1 stroužek česneku
2 lžíce olivového oleje
1 l masového vývaru (i z kostky)
250 g zelených fazolových lusků
3 rajčata
1 snítka rozmarýnu
250 g vařené rýže
Sůl
Mletý pepř
2 lžíce sekané zelené petrželky
Postup
Fazole zalijeme vodou a necháme přes noc namočené. Předem si uvaříme i rýži a necháme ji vychladnout. Připravíme si vývar.
Očistíme si cibuli a česnek a obojí drobně nakrájíme. V hrnci rozpálíme olej, orestujeme na něm cibuli a česnek, přidáme fazole i s vodou, vývar a snítku rozmarýnu. Vaříme asi hodinu.
Zelené fazolové lusky rozpůlíme, opláchneme a přidáme do polévky. Vaříme dalších 15 minut. Spařená rajčata oloupeme a nakrájíme na kostičky, spolu s vařenou rýží je přidáme do polévky a společně vše krátce prohřejeme. Osolíme, opepříme a posypeme zelenou petrželkou.
Poznámka:
Přípravu polévky lze zjednodušit tím, že použijeme sterilované fazole a zmražené fazolové lusky. Zkrátí se tím doba vaření, sterilované fazole nemusíme vařit hodinu, stačí pár minut. Také zmražené fazolové lusky stačí pokrájet, není třeba je ani rozmrazovat ani čistit.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 493x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dvojfazolová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!