Zelí s rajčaty a kapary (nejen pro vegetariány)

Suroviny

1 malá hlávka mladého zelí
1 mrkev
1 petržel
Kousek celeru
2 stroužky česneku
30 g sušených rajčat v oleji
4 lžíce olivového oleje
1 lžíce kaparů

recept nemá fotografii

Postup

Polévkovou zeleninu očistíme a nakrájíme na hranolky. Ze zelné hlávky odstraníme vrchní oschlé listy, rozdělíme ji na čtvrtky a vyřízneme košťál. Vhodné k této úpravě je zelí mladé, kdy hlávka je měkká. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata necháme okapat z oleje a také nakrájíme na kostičky.
V kastrolu rozpálíme olivový olej a na něm prudce opečeme čtvrtky zelí. Vložíme česnek, rajčata a nakrájenou zeleninu, osmahneme, osolíme a opepříme. Do vypečené šťávy přidáme několik lžic vody, promícháme, přiklopíme pokličkou, ztlumíme příkon tepla a společně dusíme asi 15 minut.
Na závěr vmícháme kapary a ihned podáváme.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 637x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Zelí s rajčaty a kapary (nejen pro vegetariány)


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist