Tři saláty z červené čekanky

Suroviny

1 červená čekanka
100 g hroznového vína
3 cm pórku
1 malá cibule (červená)
1 lžíce medu
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
špetka soli
špetka pepře

recept nemá fotografii

Postup

Čekanku rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme košťál. Listy nakrájíme nebo natrháme. Kuličky hroznového vína rozpůlíme a odstraníme jadérka. Bílou část pórku jemně nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Vše promícháme.
1. varianta - s medovou zálivkou:
Zvlášť připravíme zálivku ušleháním tekutého medu, oleje, balzamikového octa, soli a pepře. Nalijeme na salát, promícháme a necháme chvíli odležet v chladnu.

2. varianta - s medovou zálivkou, sýrem a ořechy
K nakrájené zelenině přidáme proužky kvalitního sýra a asi lžíci hrubě nasekaných vlašských ořechů.

3. varianta - se zakysanou smetanou, sýrem a ořechy
Připravíme si základní salát, přidáme na proužky nakrájený sýr a promícháme.
Povrch salátu ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme nasekanými ořechy.

Poznámka:
Červená čekanka není v našich obchodech úplně běžná, ale dnes se mi ji podařilo objevit v Tescu. Cena za kg je 59 kč, na salát stačí jen 300 g čekanky.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 824x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Tři saláty z červené čekanky


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist