Tři saláty z červené čekanky
Suroviny
1 červená čekanka
100 g hroznového vína
3 cm pórku
1 malá cibule (červená)
1 lžíce medu
2 lžíce balzamikového octa
2 lžíce olivového oleje
špetka soli
špetka pepře
Postup
Čekanku rozkrojíme na čtvrtiny a odstraníme košťál. Listy nakrájíme nebo natrháme. Kuličky hroznového vína rozpůlíme a odstraníme jadérka. Bílou část pórku jemně nakrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka. Vše promícháme.
1. varianta - s medovou zálivkou:
Zvlášť připravíme zálivku ušleháním tekutého medu, oleje, balzamikového octa, soli a pepře. Nalijeme na salát, promícháme a necháme chvíli odležet v chladnu.
2. varianta - s medovou zálivkou, sýrem a ořechy
K nakrájené zelenině přidáme proužky kvalitního sýra a asi lžíci hrubě nasekaných vlašských ořechů.
3. varianta - se zakysanou smetanou, sýrem a ořechy
Připravíme si základní salát, přidáme na proužky nakrájený sýr a promícháme.
Povrch salátu ozdobíme zakysanou smetanou a posypeme nasekanými ořechy.
Poznámka:
Červená čekanka není v našich obchodech úplně běžná, ale dnes se mi ji podařilo objevit v Tescu. Cena za kg je 59 kč, na salát stačí jen 300 g čekanky.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 824x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Tři saláty z červené čekanky
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!