Beránek z mletého masa
Suroviny
1 kg mletého masa
3 vejce
5 stroužků česneku
400 ml mléka
400 g vepřových jater
2 žemle
petrželka, pažitka
sůl, pepř
forma beránka
olej na vymazání a strouhanka na vysypání formy
Postup
Játra namočíme do mléka asi na 15 minut, pak je vyjmeme a nakrájíme na tenké nudličky. Do mísy vložíme mleté maso, na kostičky nakrájené a v mléce namočené žemle, vejce, sůl, pepř, prolisovaný česnek a vše promícháme. Formu vymažeme olejem a vysypeme strouhankou a naplníme střídavě vrstvou masa a jater (játra tak, aby se nedotýkala stěn formy), postup dvakrát opakujeme. Pečeme asi hodinu při 170.C.
Podáváme s chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Zdena,
Zobrazeno 4 450x
Komentáře receptu Beránek z mletého masa
anonym: | pondělí 7. května 2012 |
To je nápad. Příští týden ho zkusím upéct. |
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!