Kořeněný kuřecí stejk
Suroviny
4 ks kuřecích prsou
1 velká červená cibule
400 g bílých fazolí (z konzervy)
250 g chery rajčat
2 stroužky česneku
olivový olej
sůl
mletý pepř
čerstvá (zmražená) bazalka
1 lžička oregana
1 lžička rozmarýnu
1 lžíce kořenící směsi Koriandr-limetka
strouhaná citrónová kůra
Postup
Kuřecí prsa lehce naklepeme, pokud jsou větší, seřízneme je, aby se stejnoměrně opekla. Posypeme je kořenící směsí Koriandr-limetka a pokapeme olivovým olejem. Necháme asi jednu hodinu odležet v chladnu.
Zatím si připravíme zeleninu. Cibuli oloupeme a nakrájíme na půlkolečka, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčátka rozpůlíme, balazku si nasekáme.
Na pánvi si rozpálíme dvě lžíce olivového oleje a orestujeme na něm cibuli a česnek. Přidáme fazole a po třech minutách i rajčata. Lehce zamícháme, osolíme, opepříme a přidáme bazalku. Tepelně upravujeme jen krátce, cibule musí zůstat křupavá, rajčata se nesmí rozpadat. Uchováme v teple.
Připravené kuřecí stejky ještě posypeme oreganem a rozmarýnem a po obou stranách je rychle opečeme na rozpáleném oleji. Opečené mírně osolíme.
Na talíř nejdříve dáme zeleninu, na to kuřecí stejk a lehce ho posypeme citrónovou kůrou.
Přílohu zvolíme dle chuti - rýži, hranolky, brambory.
Poznámky:
Místo kuřecího masa můžeme použít i krůtí. Máme-li čerstvé koření, použijeme ho přiměřené množství místo sušeného.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 896x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kořeněný kuřecí stejk
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!