Dušená játra

Suroviny

500 g vepřových jater
1 cibule
sůl
hladká mouka na zahuštění
kmín
mletá paprika
tuk

ukázka receptu Dušená játra (z mobilní aplikace pro Android)
Posunovut vlevo
ukázka receptu Dušená játra (z mobilní aplikace pro Android)
Posunout vpravo

Postup

Játra očistíme, opláchneme, osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V kastrole rozpálíme tuk, orestujeme na něm cibuli, přidáme nakrájená játra, papriku a kmín. Promícháme a dusíme ve vlastní šťávě pod pokličkou. Když šťáva vysmahne, zaprášíme hladkou moukou, mícháme a po chvíli zalijeme horkou vodou tak, aby bylo maso akorát potopené. Přikryjeme pokličkou a dusíme do měkka. Až na úplně závěr osolíme.
Podáváme s dušenou rýží nebo třeba se šťouchaným bramborem. A s velkým salátem z čerstvé zeleniny.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 3 448x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Dušená játra


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist