Vepřová pečeně po balkánsku

Suroviny

800 g vepřové kýty
sůl
mletý pepř
feferonky
2 stroužky česneku
150 g slaniny
mrkev, petržel a celer
snítka tymiánu
snítka rozmarýnu
1 lžička rajčatového protlaku (či kečupu)
200 ml bílého vína
1 lžička škrobové moučky (Solamylu)

recept nemá fotografii

Postup

Při nákupu vepřové kýty věnujeme pozornost dobrému výběru masa – měl by z něj jít udělat špalíček ve tvaru rolády. Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Ostrým nožem propícháme a do otvorů vložíme proužky feferonek. Česnek oloupeme, prolisujeme a potřeme jím povrch masa. Maso obalíme slaninou a převážeme nití. Ze všech stran ho opečeme na rozpáleném oleji, podlijeme ho asi 100 ml vody, zakryjeme a pečeme v troubě asi 90 minut. Občas podlijeme vypčenou šťávou, během pečení otočíme.
Zatím si očistíme polévkovou zeleninu a pokrájíme ji na kostičky. Po hodině pečení ji přidáme k masu spolu s čerstvými bylinkami a protlakem. Podlijeme bílým vínem a dopečeme.
Upečené maso vyjmeme, dáme stranou a udržujeme v teple. Šťávu ze zeleninou můžeme nahrubo rozmixovat tyčovým mixérem. Na závěr ji můžeme zahustit škrobovou moučkou, kterou rozmícháme v troše vody, přidáme k zelenině a promícháme.
Jako příloha jsou vhodné brambory v různých úpravách.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 219x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Vepřová pečeně po balkánsku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist