Králík po myslivecku

Suroviny

1 menší králík
2 cibule
1 kg rajčat
3 stroužky česneku
150 g anglické slaniny
sůl
mletý pepř
tymián
2 bobkové listy
50 g sádla
250 ml červeného vína
1 lžíce škrobové moučky

recept nemá fotografii

Postup

Králíka rozdělíme na porce, opláchneme a osušíme. Jednotlivé porce osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dno pekáče uděláme vrstvu z poloviny cibule a potom vrstvu slaniny. Navrch položíme připravené porce králíka a posypeme je tymiánem. Na každou porci dáme kousek sádla, mezi maso a na maso dáme zbytek cibule, nakrájený česnek a rajčata. Zalijeme vínem, přikryjeme poklicí a v troubě dusíme při teplotě asi 200 st. C po dobu 90 minut.
Potom z pekáče odebereme trochu šťávy, zamícháme do ní škrobovou moučku, nalijeme zpět do pekáče a necháme krátce povařit. Podle potřeby dosolíme a připepříme. Podáváme s vařenými bramborami.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 885x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Králík po myslivecku


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist