Králík po myslivecku
Suroviny
1 menší králík
2 cibule
1 kg rajčat
3 stroužky česneku
150 g anglické slaniny
sůl
mletý pepř
tymián
2 bobkové listy
50 g sádla
250 ml červeného vína
1 lžíce škrobové moučky
Postup
Králíka rozdělíme na porce, opláchneme a osušíme. Jednotlivé porce osolíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka, rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Na dno pekáče uděláme vrstvu z poloviny cibule a potom vrstvu slaniny. Navrch položíme připravené porce králíka a posypeme je tymiánem. Na každou porci dáme kousek sádla, mezi maso a na maso dáme zbytek cibule, nakrájený česnek a rajčata. Zalijeme vínem, přikryjeme poklicí a v troubě dusíme při teplotě asi 200 st. C po dobu 90 minut.
Potom z pekáče odebereme trochu šťávy, zamícháme do ní škrobovou moučku, nalijeme zpět do pekáče a necháme krátce povařit. Podle potřeby dosolíme a připepříme. Podáváme s vařenými bramborami.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 885x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Králík po myslivecku
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!