Losos s kaparovou omáčkou

Suroviny

4 porce lososa bez kůže
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
1 lžička bílého vinného octa
150 ml rybího vývaru
3 lžíce sladké smetany
200 ml mléka
1 lžíce kaparů
1 lžíce sekané čerstvé pažitky
1 lžíce sekaného čerstvého kopru
1 lžička škrobové moučky
sůl a pepř

recept nemá fotografii

Postup

Plátky lososa vložíme do mělké zapékací misky, přidáme bobkový list, černý pepř, ocet a vývar. Misku přikryjeme alobalem a pečeme v troubě zahřáté asi na 180 st. C po dobu 20 minut. Maso je hotové, když ztmavne a jde lehce oddělovat.
Maso poté vyjmeme z misky a udržujeme v teple. Do pánve přelijeme tekutinu ze zapékací misky, vmícháme smetanu, kapary, kopr a pažitku a podle chuti osolíme a opepříme. Potom v oddělené nádobě smícháme mléko se škrobovou moučkou, přidáme do pánve a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne (vaří se krátce).
Touto omáčkou přelijeme plátky lososa, jako příloha jsou vhodné vařené brambory.

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 318x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Losos s kaparovou omáčkou


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist