Losos s kaparovou omáčkou
Suroviny
4 porce lososa bez kůže
1 bobkový list
5 kuliček černého pepře
1 lžička bílého vinného octa
150 ml rybího vývaru
3 lžíce sladké smetany
200 ml mléka
1 lžíce kaparů
1 lžíce sekané čerstvé pažitky
1 lžíce sekaného čerstvého kopru
1 lžička škrobové moučky
sůl a pepř
Postup
Plátky lososa vložíme do mělké zapékací misky, přidáme bobkový list, černý pepř, ocet a vývar. Misku přikryjeme alobalem a pečeme v troubě zahřáté asi na 180 st. C po dobu 20 minut. Maso je hotové, když ztmavne a jde lehce oddělovat.
Maso poté vyjmeme z misky a udržujeme v teple. Do pánve přelijeme tekutinu ze zapékací misky, vmícháme smetanu, kapary, kopr a pažitku a podle chuti osolíme a opepříme. Potom v oddělené nádobě smícháme mléko se škrobovou moučkou, přidáme do pánve a za stálého míchání vaříme, dokud omáčka nezhoustne (vaří se krátce).
Touto omáčkou přelijeme plátky lososa, jako příloha jsou vhodné vařené brambory.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 318x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Losos s kaparovou omáčkou
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!