Lečo mé tchýně
Suroviny
800 g paprik
800 g rajčat
1 pálivá paprika (nebo kozí roh či feferonka)
300 g cibule
200 g uzeniny
3 lžíce olej
sůl
1 vejce
Postup
Musím se přiznat, že lečo a halušky mě naučila opravdu vařit až moje tchýně. Pocházela ze Slovenka a tyto pokrmy mému muži scházely v jídelníčku. Lečo mé tchýně je klasické letní lečo, kdy je dostatek cenově přístupných rajčat a paprik.
Na lečo potřebujeme dobrý a dost velký hrnec. Od té doby, co používám tefalový, vaří se lečo skoro samo. Jen je třeba očistit, oloupat a nakrájet všechnu zeleninu. Začínám cibulí, abych to měla za sebou. Cibuli stačí nakrájet na hrubo a orestovat na oleji. Potom přidáme papriky nakrájené na proužky a feferonku, trochu promícháme a necháme prakticky dusit pod pokličkou až částečně (ale ne úplně) změknou. Mezitím si nakrájíme rajčata – stačí opět na hrubo a přidáme je k paprikám a cibuli. Osolíme (dost), promícháme, přikryjeme pokličkou a dusíme. Občas lehce promícháme.
Zatím si nakrájíme na větší kostky uzeninu (špekáčky, točený salám apod.). Jakmile se začíná vytvářet z rajčat šťáva, přidáme uzeninu, prohřejeme a nakonec přidáme do horké zeleninové směsi celé vajíčko. Rozmícháme a odstavíme ze zdroje tepla.
Podáváme s čerstvým chlebem.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 2 502x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Lečo mé tchýně
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!