Kalábrijská houbová polévka
Suroviny
450 g čerstvých hub
1 cibule
2 lžíce olivového oleje
300 ml mléka
850 ml zeleninového vývaru
8 krajíčků veky nebo bagety
2 stroužky česneku
3 lžíce rozpuštěného másla
75 g tvrdého sýra
sůl
mletý pepř
Postup
Připravíme si zeleninový vývar (i z kostky). Houby očistíme a nakrájíme na větší kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. V hrnci rozpálíme olej a dozlatova usmažíme cibuli. Přidáme pokrájené houby, promícháme a necháme je pokrýt olejem. Potom k tomu přilijeme mléko, uvedeme do varu, přikryjeme pokličkou a necháme vařit asi 5 minut na velmi mírném plameni. Potom přilijeme vývar a podle chuti osolíme a opepříme.
Krajíčky veky opečeme v grilu po obou stranách. Položíme je na dno polévkových talířů. Prolisovaný česnek smícháme s rozpuštěným máslem a lžící potřeme každý krajíček touto směsí. Zalijeme horkou polévkou, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 664x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Kalábrijská houbová polévka
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!