Bramborové placky s jablečným pyré
Suroviny
500 g jablek
1 lžička cukru
1 lžička citrónové šťávy
750 g brambor
1 vejce
1 malá cibule
mletý pepř
muškátový oříšek
2 lžíce hladké mouky
olej (sádlo)
Postup
Nejdříve si připravíme jablečné pyré – jablka oloupeme, odstraníme jádřince a nakrájíme na kousky. Zakapeme citrónovu šťávou, přidáme lžíci vody a lžičku cukru a pod pokličkou dusíme. Jakmile jsou měkká (většinou stačí dusit asi 5 minut), odstavíme ze zdroje tepla. Když trochu zchladnou, rozmačkáme je vidličkou nebo rozmixujeme ponorným mixérem na hladké pyré.
Bramborové placky jsou vlastně bramboráky, jen jejich ochucení je mírně jiné. Takže brambory očistíme a jemně nastrouháme. Přidáme jemně nakrájenou nebo lépe nastrouhanou cibuli, vejce, hladkou mouku, nastrouhaný muškátový oříšek a sůl. Je-li těsto příliš řídké, přidáme ještě trochu mouky. Z těsta smažíme na oleji či sádle placky o něco menší než klasické bramboráky. Ještě teplé potíráme jablečným pyré a podáváme.
Poznámka: Je to téměř zapomenutý podzimní recept. Méně kvalitních jablek, která je třeba spotřebovat, je nyní dost a brambor také. Zkuste to, možná vám tato stará novinka zachutná.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 763x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Bramborové placky s jablečným pyré
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!