Hovězí s brokolicí

Suroviny

400 g hovězí svíčkové
400 g brokolice
2 lžíce oleje
4 stroužky česneku
5 cm kořene zázvoru
3 červené chilli papričky
1 lžička čerstvě drceného černého pepře
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rybí omáčky

recept nemá fotografii

Postup

Hovězí maso nakrájíme napříč vláken na malé a tenké plátky. Česnek oloupeme a rozdrtíme nebo prolisujeme. Zázvor oloupeme a nastrouháme, chilli papričky jemně posekáme. Brokolici rozdělíme na růžičky. Stručně řečeno připravíme si všechny suroviny předem, protože vlastní příprava je velmi rychlá.
V pánvi rozpálíme lžíci oleje a asi minutu na něm smažíme rozdrcený česnek, zázvor, chilli papričky a pepř. Potom přidáme druhou lžíci oleje a maso a velmi prudce smažíme další dvě minuty za stálého míchání. Směs vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Do zbylého oleje vložíme brokolici, promícháme, zakryjeme pánev pokličkou a brokolici dusíme asi tři minuty (pustí sama trochu tekutiny). Potom vrátíme do pánve maso, přilijeme citrónovou šťávu a rybí omáčku, důkladně promícháme a minutu prohřejeme.
Podáváme s rýží (nejlépe jasmínovou).

Doba přípravy:
Doba vaření:
Celková doba:

Recept přidal(a) ,
Zobrazeno 1 649x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Hodnocení receptu: tento recept ještě žádný uživatel nehodnotil 10
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
čím více bodů, tím lepší recept

Komentáře receptu Hovězí s brokolicí


Vybrat podle fotografie

Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.

Vybrat recept podle fotografie

Online kuchařka v mobilu

Nyní na Google Play Získat na App Store Získat od Microsoftu

Kategorie

Přihlášení

:
:

reklama
Svíčková na smetaně

Recept na nejlepší české jídlo.

Recepty

Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.

Inzerujte zde!

Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!

TOPlist