Hovězí s brokolicí
Suroviny
400 g hovězí svíčkové
400 g brokolice
2 lžíce oleje
4 stroužky česneku
5 cm kořene zázvoru
3 červené chilli papričky
1 lžička čerstvě drceného černého pepře
2 lžíce citrónové šťávy
1 lžíce rybí omáčky
Postup
Hovězí maso nakrájíme napříč vláken na malé a tenké plátky. Česnek oloupeme a rozdrtíme nebo prolisujeme. Zázvor oloupeme a nastrouháme, chilli papričky jemně posekáme. Brokolici rozdělíme na růžičky. Stručně řečeno připravíme si všechny suroviny předem, protože vlastní příprava je velmi rychlá.
V pánvi rozpálíme lžíci oleje a asi minutu na něm smažíme rozdrcený česnek, zázvor, chilli papričky a pepř. Potom přidáme druhou lžíci oleje a maso a velmi prudce smažíme další dvě minuty za stálého míchání. Směs vyjmeme z pánve a uchováme v teple. Do zbylého oleje vložíme brokolici, promícháme, zakryjeme pánev pokličkou a brokolici dusíme asi tři minuty (pustí sama trochu tekutiny). Potom vrátíme do pánve maso, přilijeme citrónovou šťávu a rybí omáčku, důkladně promícháme a minutu prohřejeme.
Podáváme s rýží (nejlépe jasmínovou).
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 649x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Hovězí s brokolicí
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!