Dvojbarevná kuřecí směs
Suroviny
300 g kuřecího masa
300 g kuřecích jater
1 cibule
1 větší pórek
2 lžičky škrobové moučky
2 lžičky sojové omáčky
100 ml bílého vína
sůl
mletý pepř
olej
Postup
Kuřecí maso nakrájíme na kousky, kuřecí játra očistíme a také nakrájíme na zhruba stejně velké kousky. Připravíme si dvě misky. V jedné smícháme škrobovou moučku s vodou a se sojovou omáčkou, polovinu tekutiny přelijeme do druhé misky. Do jedné z misek dáme kuřecí maso a promícháme, do druhé játra a promícháme. Je dobré nechat obojí maso alespoň hodinu proležet v chladnu.
Zatím si očistíme a nakrájíme pórek a cibuli – pro tuto směs krájíme na hrubo – pórek na šikmá silnější kolečka, cibuli na hranolky.
Na velké pánvi rozpálíme olej a nejdříve na něm orestujeme kuřecí maso až zbělí. Potom přidáme játra, promícháme a restujeme společně. Nakonec přidáme nakrájený pórek a cibuli. Když zelenina trochu změkne (zhruba po dvou až třech minutách), osolíme a posypeme čerstvým pepřem. Promícháme, podlijeme vínem a necháme společně prohřát. Celá příprava by měla trvat jen pár minut, takže ještě dříve, než zpracováváme maso, uděláme si přílohu. Směs podáváme třeba se šťouchanými bramborami, s rýží nebo s těstovinami, zkrátka podle chuti a možností.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 708x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Dvojbarevná kuřecí směs
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!