Pórková polévka s houbami
Suroviny
2 l vývaru (z kostky)
250 g pórku
200 g čerstvých hub
30 g másla
mletý pepř
sůl
mouku a máslo na jíšku
Postup
Světlou jíšku si připravíme asi z 60 g másla a z 60 g hladké mouky. Postupně ji zaléváme studeným vývarem, mícháme a přivedeme k varu. Ztlumíme příkon tepla a za občasného promíchání necháme povařit asi 20 minut. Zatím si na másle podusíme nakrájené houby, které přidáme do polévky společně s nakrájeným pórkem. Osolíme, opepříme a povaříme ještě asi 15 minut. Na talíři do polévky přidáme na kostičky nakrájené žemle, opečené na másle.
Doba přípravy: |
|
Doba vaření: |
|
Celková doba: |
|
Recept přidal(a) Online kuchařka,
Zobrazeno 1 481x
Zdroj: ceskahospodynka.cz
Komentáře receptu Pórková polévka s houbami
Vybrat podle fotografie
Nevíte co uvařit? Najděte si recept podle fotografie.
Vybrat recept podle fotografieKategorie
Maso (2167) |
Bezmasá jídla (686) |
Přílohy (81) |
Moučníky (1539) |
Různé (2078) |
Pro diabetiky (47) |
Grilování (75) |
Přihlášení
Recept na nejlepší české jídlo.
Nejlepší recepty pro vaše vaření na Receptuj.cz.
Máte zájem o reklamu? Kupte si textový odkaz na této pozici!